På väg in i ugnen 

Pizza är gott när man gör det själv, tycker jag. Pizza är gott om man inte äter det för ofta. En och annan gång är ok. Hämtpizza tillhör inte mina favoriter. Spelar ingen roll om det är kebabpizza eller någon annat från menyn i en pizzabutik. Ger inte mycket för ingredienserna i de köpta pizzorna. Det bästa är väl egentligen den bakade degen.

Nu till en lite annorlunda pizza utan osttäcke och utan tomatsås. Istället är det basilikapesto och babyplommontomater.

Gör en pizzadeg passande till en bakplåt. Det ska vara en deg gjord med jäst, inte bakpulver.

Nästa steg är att göra en basilikapesto i matberedaren. En kruka färsk basilika, en vitlöksklyfta, en lagom bit parmesanost, lite flingsalt och solroskärnor. Kör detta i matberedaren 1 minut. Fortsätt köra och tillsätt olja av valfri sort tills du har en pesto som har en konsistens ungefär som en tomatsås. Det blir lättare att bre ut den över degen om den inte är för tjock eller för tunn, den ska vara lite, lite krämig

Bred ut peston på degen, på samma sätt som man gör med tomatsås på en pizza.

Lägg ut babyplommontomater över peston.

In i ugnen (10 minut, eller lite längre)

När du tar ut pizzan har du en pizza utan osttäcke och tomatsås.