Det är inte så vanligt att vi äter pizza här hemma. Ska det någon gång lagas pizza så ska det vara något annorlunda jämfört med pizzabutikernas menyer.

Pizzadeg

 En enkel pizzadeg kan du göra om du följer länken: https://www.arla.se/recept/pizzadeg-grundrecept/

Jag tycker det är enklast att kavla ut degen så att den fyller botten på en bakplåt. Använd bakplåtspapper. I min smak är det godare om den är riktigt tunn, om du inte vill ha amerikansk panpizza.

Till den här pizzan behöver du, förutom pizzadegen:

1 inkokt päron, 1 pkt tärnad bacon, crème fraiche, 200 g gorgonzola och parmesanost.

Fyllning till en pizza för två

Börja med att koka in ett päron i lingon. Att koka in ett päron är inte svårt:

Skala ett päron av en hård sort, dela det i mindre bitar och skär bort kärnhuset. Koka upp 3 dl vatten, 3 msk socker och 50 g lingon, nyplockade eller frysta. Lägg i päronbitarna och låt det koka några minuter. Låt päronen svalna i lagen.

Stek 1 pkt tärnad bacon så att det blir knaperstekt. Låt det rinna av på ett hushållspapper. I sammanhanget vill ja rikta en varning! Om du handlar på Willys eller Hemköp, köp aldrig färdigtärnat bacon av märket Garant. Det innehåller, enligt min erfarenhet, mer fett än kött. Ett litet tips.

När degen är utkavlad och tagit plats på ugnsplåten är det dags att börja fylla på med godsakerna. Häll först av lagen från päronet.

Stryk ett tunt lager crème fraiche över degen

Riv parmesan och fördela det över crème fraichen

Sprid ut bacontärningarna

Använd din fingrar och dra isär bitar från gorgonzolan och fördela över pizzan

Toppa med päronbitarna

 Grädda i ugnen på 225 grader 10 – 15 minuter. Har du pizzaläge på din ugn kommer det väl till pass nu.

 Om du bakar den här pizzan hoppas jag att du gillar den!