Pilgrimsmusslor är en favorit. Tillsammans med en favoritspagetti som blandas med en sås som smakar lite citrus tycker jag är en jättegod kombination.

Det är ingen svårighet att tillaga en rätt med pilgrimsmusslor, gäller mest att passa musslorna så det inte blir överstekta och svampiga. Helt enkelt att tänka sig för så att det blir rätt.

Pasta

  • Kok din favoritspagetti som du brukar. Du måste inte ha spagetti, finns så mycket annan god pasta. Till pilgrimsmusslor tycker jag en riktigt god spagetti passar bra
Sås
  • Till 2 portioner hackar jag 1/2 gul lök, 1 vitlöksklyfta och 1/2 röd chili utan att ta bort kärnorna
  • Fräs lök och chili i smör några minuter
  • Tillsätt 1/2 dl rosévin och 1 dl grädde, koka upp och låt sjuda en stund
  • Pressa ner saften från 1/2 eller 1 hel citron, allt efter smak
  • Smaka av med salt och svartpeppar
Pilgrimsmusslor
  • Jag håller mig fortfarande till 2 portioner
  • Minst 5 pilgrimsmusslor per skalle om det ska serveras som middag
  • Strö gärna lite ströbröd över musslorna
  • Stek i smör i en het stekpanna. Runt 1 minut/sida tycker jag är bra
  • Salta och peppra när du stekt klart
Pasta - Sås - Pilgrimsmusslor
  • Blanda pastan med såsen och rör ner 1/2 dl hackad persilja
  • Lägg upp på tallrikar
  • Toppa med pilgrimsmusslorna
Nu är det bara att spisa!