Pesto är poppis! Du kan lätt svänga ihop det själv. En pesto gjord av ärtor passar väldigt bra till fisk. Varför inte göra en ärtpesto och dippa stavar av morot och selleristjälk. Riktigt gott!

  • Använd en matberedare när du gör pesto!
  • Ärtpesto tillagas av gröna tinade ärtor. Det är inte nödvändigt att koka dem, om ärtorna är tinade
  • Jag gjorde pesto av 1/2 liter tinade gröna ärtor, 1 dl riven cheddarost, drygt 1/2 dl pumpafrön, 1 stor vitlöksklyfta och solrosolja 
  • Mixa ärtor, pumpafrön och grovt hackad vitlök med rapsolja, tillsätt lite olja i taget tills du tycker det liknar pesto. 
  • Tillsätt riven ost och mixa lite till
  • Jag tycker inte att det är nödvändigt att tillsätta salt och peppar till peston. Skulle du smaksätta med salt är min erfarenhet att försiktighet gäller. Saltet kan lätt ta överhanden. Och det är inte så kul om det är den söta ärtsmaken som eftersträvas
Du kan göra många olika sorters pesto. Prova dig fram med grönsaker eller färska örter.