Tänk dej en god köttbit.Tänk en fin skiva ryggbiff, entrecote eller varför inte oxfilé. Det är gott, jag föredrar gärna en riktigt fin skiva ryggbiff.

Oberoende av vilken köttbit som är en favorit går det aldrig att komma förbi att såsen är viktig. Misslyckas du med köttet kanske såsen kan rädda hela middagen.

Frågar jag min fru vilken sås hon vill ha så blir svaret oftast:

- Café de Paris!

Då menar hon den jag oftast gör: http://moggeboysmat.bloggo.nu/Entrecote-med-Cafe-de-Paris-sas/ 

Nu gör jag en annan variant av den såsen, en varm sådan:

  • Riv en vitlöksklyfta, grovhacka ett par msk kapris eller tryck sönder dem med ett knivblad, fräs i lite olja 
  • Tillsätt 1 dl grädde, koka ner grädden på medelvärme
  • Tillsätt 100 g smör, låt det smälta på svag värme
  • Låt 1 msk dijonsenap, 1 msk tomatpuré, 1 msk HP-sauce, 1 msk japansk soja och  1 msk chilipasta sjuda i tillsammans med grädde vitlök och hackad kapris
  • Mot slutet tillsätter du lite citronsaft och örter
  • Allra sist, krydda på med curry i lagom mängd, ett par nypor
Med ryggbiff och hemmagjord pommes blir det här en smarrig måltid.

Har du tankarna riktade åt att tillaga egna pommes och ryggbiff förmedlar jag gärna hur jag brukar göra. Finns säkert andra sätt, jag tycker resultatet blir bra.