Kött, exempelvis lövbiff delad i strimlor eller bitar i en sås smaksatt med olika sorters peppar är inte det sämsta till pasta. För min del får det gärna vara drag i såsen.

  • Börja med att rosta korn av vitpeppar, svartpeppar och röd peppar i en torr stekpanna. Rosta på medelvärme tills du känner härliga dofter. Var vaken på att inte rosta för länge, kryddorna kan bli lite beska om rostningen görs för länge
  • Krossa pepparkornen i en mortel
  • Salta lövbiff, den kan senare stekas i strimlor eller bitar
  • Färsk svamp är gott i såsen, dela svampen. Gärna Portabello. En kraftig och smakrik svamp. Jag tycker man får mer svamp för pengarna än att köpa champinjoner i förpackning. Portabello är inte heller någon dyr svamp
  • Stek kött och svamp i smör
  • Klicka ner några matskedar tomatpuré och låt det fräsa med 
  • Tillsammans med 1 grönsaksbuljongtärning tillsätts 2,5 dl vatten
  • Sjud tills buljongtärningen smält helt
  • Häll i 2,5 dl grädde 
  • Koka upp
  • Tillsätt 1 msk kinesisk soja
  • Låt sjuda igen
  • Smaksätt såsen med de krossade pepparkornen
  • Får du peppar över kan du exempelvis förvara dem i en zip-påse
  • Några delade småtomater kan åka ner mot slutet
  • Tycker du om grönkål kan du låta en näve hackad kål åka ner i grytan tillsammans med tomaterna
  • Skulle såsen bli för tunn kan du blanda 1 msk majsstärkelse med lite vatten och tillsätta det
Vänd ner kokt pasta i såsen. Den här gången valde jag linspasta.

Nu är det dags att äta!