Inspirationen till den här pastarätten har jag fått från Mutti Parmas hemsida. Du vet det världsledande företaget när det gäller massor av olika sorters tomater på burk eller flaska. Genuina produkter med de bästa råvarorna. Någon krona dyrare än de vanligaste som saluförs i reklamblad eller på hyllan i butiken. Priset är inte avskräckande men smaken sitter där den ska sitta, i tomaterna.

Den här pastarätten är det enklaste man kan laga. 

Pasta pomodoro som egentligen heter spagetti pomodoro

  • Krossa 2 vitlöksklyftor med ett knivblad, skala klyftorna
  • Fräs vitlöken i olja tills den får färg
  • Tillsätt en nypa chiliflakes
  • Häll i 1 burk Mutti Pelati, hela skalade tomater
  • Mosa tomaterna med en trägaffel, lägg en kvist basilika tillsammans med tomaterna
  • Låt tomatsåsen sjuda i 20 minuter
  • Plocka bort basilikan
Pasta
  • Koka valfri pasta tillsammans med salt
Pasta och tomatsås
  • Blanda ner pastan i tomatsåsen
  • Riv ost över
En enkel pastarätt om du inte är vrålhungrig. Är du riktigt hungrig kan du låta någon smakrik korv sjuda med tomatsåsen.