Till den här rätten kan du i princip välja vilken pastatyp du vill. Samma sak gäller matsvamp. Såsen kan du få krämig antingen med crème fraiche eller färskost av något slag.

Svampsås till fyra portioner

  • Ca 250 g färsk svamp. Dela svampen i bitar och fräs i smör tills den får färg och vätskan dragit in
  • Tillsätt crème fraiche eller färskost,ungefär 3 dl, späd med 1/2 dl grädde
  • Blanda ner 3 msk Kikkoman soja och 1 msk dijonsenap
  • Koka upp och låt sjuda under lock 10 minuter
Knaperstekt bacon och kokt pasta tror jag inte kräver någon större utläggning.
 
Mitt absolut bästa tips när det gäller bacon och fläsk: Tillaga det i ugnen på 225 grader! Du slipper stänk ovanför spisen, du kan hålla bra koll på när det är knapert. Jag vågar lova att både fläsk och bacon blir perfekt.

Åter till "dagens":

Blanda ner den färdigkokta pastan i svampsåsen. Späd med lite pastavatten om såsen känns för tunn. Fördela baconskivor över pasta och svampsås.

Den här middagen kräver inte mer än 20 minuter av din tid!