Pasta med en god sås och lufttorkad skinka är en bra kombo. Pastarätter är i allmänhet ganska snabblagat, dessutom kan tillbehören till pastan kombineras på massor av olika vis. Här kommer en variant: Riven eller pressad vitlök tillsammans med chiliflakes, starkt paprikapulver är inte fel. Hela sardeller eller sardellcréme ger fin smak. Fräs i lite olja. Fräset ska inte ta färg. Var smått försiktig!

  • Tillsätt konserverade körsbärstomater eller färska körsbärstomater och passerade tomater
  • Tycker du om kapris kan det med fördel åka med ner i kastrullen tillsammans med tomaterna
  • Låt allt sjuda i 20 min eller längre
  • Om du tycker det är på sin plats kan du tillsätta några klickar crème fraiche mot slutet
Pasta
  • Välj pasta och koka enligt förpackningen
Pasta och pastasås
  • Blanda såsen med pastan när du hällt av pastavattnet, spara lite pastavatten som du kan späda med om du vill ha lite tjockare sås
Skinkan
  • Lägg upp blandningen av pasta och sås i djupa tallrikar
  • Toppa med serranoskinka eller annan lufttorkad skinka
En snabb och god pastamiddag som jag tror går hem!