Pasta med lövbiff i en sås är väldigt gott. Såsen går att variera på många olika vis, precis som valet av pastasort. Lövbiff är kanske inte det allra billigaste, inte heller det dyraste. För vårt lilla hushåll med två personer blir det lövbiff till två middagar, där köttet kostar 70 kr. Sex lövbiffar av god kvalité och lite grövre kan jag tycka är överkomligt för 70 kr, speciellt då vi köpte det i en liten livsmedelsbutik där man sju dagar i veckan själva styckar kött av olika slag.

Dag 1 blir det enligt nedan och dag 2 oxrullader. Två helt olika middagar där köttet är av samma styckningsdetalj.

Pasta med lövbiff:

  • Börja med såsen
  • Finhacka gul lök, vitlök och purjolök. Hacka så fint som du någonsin kan. Tröttna inte! Hacka på tills mjölksyran börjar ge sig till känna eller gör som jag, använd en minihackare:  http://moggeboysmat.bloggo.nu/Minihackare/ 
  • Fräs det du hackat i rapsolja tillsammans med avrunnen kapris och grovhackade sardeller eller sardellkräm, finns på tub. Sardellkräm finns, som sagt på tub, tycker det är minst lika bra som hela sardeller på burk. Med lite tur finns det i affären du brukar handla 
  • Fräs på medelvärme då riskerar du inte att vitlöken blir bränd
  • Krydda på med smakrikt paprikapulver och torkad timjan. Salt kan du hoppa över då sardellerna är salta i sig. Om du vill ha lite tjockare sås kan du tillsätta några matskedar tomatpuré
  • En burk Muttis krossade plommontomater är perfekt att hälla på. Dessa tomater har lite mer naturlig sötma än många andra krossade tomater
  • Låt såsen stå och puttra på mycket låg värme. Mycket smak om den får stå länge på spisen
  • Lövbiffarna tycker jag är enklast att steka hela och sedan strimla och lägga ner i såsen som står och puttrar. Du kanske tycker det är bättre att steka lövbiffen strimlad. Tycker du så ska du naturligtvis göra på det sättet. Jag kryddar inte lövbiffen, tycker det finns många goda smaker i såsen
  • Pastan! Välj den pasta du tycker är bäst och godast
  • Blanda ner pastasåsen med lövbiffen i pastan. Rör om ordentligt med en slev
När du serverar hoppas jag att alla tycker det smakar riktigt gott!