Vill gärna förmedla en mycket god och enkel pastarätt som jag plockat från Smakbox, "Inspirationstidning från Smakbox". Jag har både tillagat och ätit rätten. Av mig får den ett gott betyg.

Nu är det som alltid när produkter saluförs att det ska vara just dessa som ska användas vid tillagningen. Även om denna rätten var god så kan du likaväl göra din vanliga köttfärssås som grund och blanda den med pasta. Det behöver inte vara så märkvärdigt! Prova dig istället fram med örter och kryddor. Tror du smiskar Zeta och andra på fingrarna!

Pasta Provencal med nötfärs, 4 portioner

  • 400 g pasta
  • 5 msk Zeta olivolja Provencal
  • 500 g nötfärs
  • 1 frp krossade tomater
  • Salt och svartpeppar
  • Riven parmesanost
Enkel tillagning
  • Koka pastan enligt förpackningen men häll av vattnet 1-2 min tidigare än angiven koktid. Ta vara på 2 dl pastavatten
  • Hetta upp en stekpanna med olivoljan ordentligt. Bryn köttfärsen.
  • Tillsätt tomaterna och 1 dl pastavatten
  • Blanda pastan med såsen och låt den koka klart i 1-2 min. Tycker du det blir torrt kan du tillsätta ytterligare 1 dl pastavatten
  • Servera med lite extra olivolja Provencal och riven parmesanost
Olivolja Provencale är en olja med smaker av rosmarin, oregano, timjan och basilika. Det är inte nödvändigt med en smaksatt olivolja. Det går bra att efter egen smak tillsätta örterna vid tillagningen av köttfärssåsen.