Couscous eller bulgur har inte stått högt upp på min önskelista. Nu har jag provat på pärlcouscous. Bulgur får vänta tills något som inspirerar dyker upp. Första, men inte sista gången är mitt betyg, när det gäller pärlcouscous.  

Pärlcouscous är en form av couscous där grynen är större än de allra vanligaste. Som namnet antyder liknar grynen pärlor. Passar bra i grytor, soppor och även som alternativ till pasta.

Pärlcouscous

  • Tillaga enligt förpackningen
  • Tillsätt gärna grönsaksbuljongtärning i vattnet
Att äta tillsammans med pärlcouscous
  • Hacka vitlök, några centimeter purjolök, spetspaprika och ett par tomater
  • Dela färsk svamp, antingen med kniv eller genom att krama sönder svampen med händerna. Kramar du sönder svampen kan du göra det direkt  ner i din gryta
  • Stek lök, tomat, svamp, paprika och tärnad bacon
  • Tillsätt några msk tomatpesto. Stek på ytterligare några minuter. Prova gärna Muttis orange pesto
  • Rör ner crème fraiche och koka upp
  • Blanda ner färdigkokt pärlcouscous
Nästa gång det står pärlcouscous på dagordningen provar jag att blanda det i en sallad.