Det finns många olika sorters gryn och andra liknande varianter som gjort inträde i mitt kök. Vissa har blivit mindre favoriter eller så har de bara passerat förbi efter en enda tillagning. Jag känner att jag måste pröva det som går att hitta bland hyllorna i butikerna. Att bara avfärda vore oklokt.

Något jag fastnat för är pärlcouscous. Gillar det verkligen!

Det går mycket bra att tillaga pärlorna ungefär som när risotto står på menyn. Tror att det går bra att blanda ner vilket kött som helst i pärlcouscous när den tillagas på i stort sett samma vis som risotto. Mitt val föll på kycklingfilé.

 • Finhacka ett par lökar och en morot
 • Fräs i en stekgryta med olja
 • Tillsätt 350 g pärlcouscous
 • Häll i 5 dl kycklingbuljong
 • Låt småkoka på en bit under medelvärme
 • Var noga med att röra om ofta
 • Tillsätt mer vätska när den ursprungliga absorberas, tillsätt ca 1 dl då det behövs
 • Pärlorna bör vara klara på 25 minuter
 • Smaka av med svartpeppar
 • Under tiden pärlcouscousen tillagas, stek kycklingfilé i bitar
 • Blanda till sist ner kycklingen med pärlorna och servera
Jag har tillagat andra rätter med pärlcouscous som du kan kolla här: