Paprikasoppa är lite av en favorit, den kan tillagas på flera olika sätt. I ett tidigare blogginlägg tillagade jag den så här: http://moggeboysmat.bloggo.nu/Kramig-paprikasoppa/ 

Paprikasoppa Nr 2 två blir i en lite annan skepnad. Till två portioner:

  • Värm ugnen till 225 grader, grilläge
  • Tvätta och dela tre röda paprikorna på längden, plocka bort kärnhusen
  • Rosta paprikorna i mitten av ugnen tills skalet blir svart, ca 40 minuter
  • Låt paprikorna svalna och dra av skalet
  • Fräs en liten hackad gul lök, en hackad vitlöksklyfta och ett par hackade tomater
  • Dela paprikorna i lite mindre bitar, blanda ner
  • Tillsätt 3 dl vatten och 1 grönsaksbuljongtärning
  • Koka upp
  • Mixa till en slät soppa med stavmixer
  • Blanda ner 1 dl grädde
  • För att det ska bli lite matigare skölj en förpackning färdigkokta vita bönor och blanda ner i soppan. Värm upp och smaka av med örtsalt.

Det tar lite tid att tillaga paprikasoppa eftersom paprikorna ska rostas i ugnen. Ett bra sätt är att fixa paprikorna i god tid innan själva soppkoket.