Jag har fått en påse med pasta, Pappardini. Benämningen på påsen är "Bronsvalsad äggpasta. Med 25 % ägg från frigående höns". Pastaförpackningen låter lite exklusiv. Det är bara att kombinera en pastarätt för att få smaka den bronsvalsade äggpastan. Pastan kändes lite som färskpasta även om den var torkad. I min smak spelar det mindre roll om det är färskpasta eller torkad pasta. Finns många sorter av torkad pasta som är godare än s.k. färskpasta. Inga fabrikat nämnda. Varken vad det gäller torkad eller det som kallas färsk pasta i plastpåse.

Pastan

  • Inga konstigheter bara att koka enligt förpackningen
Lammytterfilén
  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Salta köttet, låt saltet dra en stund
  • Bryn ytterfilén hastigt i ett stekjärn med smör och rapsolja
  • Laga klart köttet i ugnen till i runda slängar 58 grader
  • När köttet är klart peppra med svartpeppar och linda in det i folie och låt vila
  • Skär filén i ganska smala bitar
Pastasås
  • Skär portabello eller annan läcker svamp i bitar och stek med lite örtsalt eller svartpeppar. Varför inte båda?
  • Hacka 1 vitlöksklyfta och lite färsk rosmarin och låt det brynas med svampen då den är på gränsen till klar
  • Häll i 1 dl rött vin, 1 msk oxfond, 3 dl grädde ,1 msk japansk soja och en 1/2 msk kinesisk soja
  • Låt allt koka ihop ca 10 minuter tills såsen känns krämig
  • Blanda ner den kokta pastan och bitar av lammytterfilén i grytan
  • Bland I några klickar smör, innan lammkött och pasta
I den här ordningen lagade jag middagen
  1. Pastasåsen, går utmärkt att värma på
  2. Lammytterfilén
  3. Pastan
Servera gärna med riven parmesanost.

Säger som min hustru:
- Det här var riktigt gott, det vill jag ha fler gånger

Njut av lammytterfilé med en krämig och god sås

Trevlig helg på er!