Högrev kan du laga mycket gott av! Utmärkt att mala högrev och använda det som färs till pannbiff. Antingen maler du själv en bit högrev, om du har den möjligheten, eller så ber du dina handlare göra det, om det inte är möjligt förslår jag att du hoppar över "högrevsfärs" och köper blandfärs.

Färs av högrev har lite större fetthalt än färs som fått bära namnet nötfärs. För mig känns högrevsfärs lite smakrikare än nötfärs. Kanske bara inbillning.

Nu blir det smakrika pannbiffar på högrevsfärs!

  • 1/2 kg högrevsfärs
  • Blanda färsen med 2 ägg och 2 msk crème fraiche
  • Riv 1 vitlöksklyfta och blanda ner
  • Krydda med salt, svartpeppar och timjan
  • Forma till biffar och stek i stekjärn. Stek med olja och smör
  • Klyfta potatis
  • Ringla över rapsolja, salta med grovkornigt havssalt och timjan
  • Tillaga i ugnen på 225 grader
  • Jag föredrar gärna en kall sås till biffarna
  • 1 dl fettfri yoghurt och 1 dl majonnäs
  • 1 msk chilisås
  • 1 msk srirachasås
  • 1 tsk rökt paprikapulver
När du köper högrevsfärs i förpackning kan du inte vara säker på att det är 100 % högrev. Scan skriver som exempel på sin hemsida: 

HÖGREVSFÄRS

Scan Styckmästarens utvalda Högrevsfärs är alltid av 100% svenskt nötkött där Benny tagit fram den ultimata blenden för hamburgare. Benny har valt att grovmala 51% högrev med fetare detaljer så som bringa och entrecôtekappa.....