Finns det någon som inte gillar pannbiff med lök? Tror inte det. Jag har till och med levererat mina pannbiffar till Dubai, vilket jag skrivit om tidigare. Men då är dessa bara gjorda på oxkött från vår lokala charkuterist. I Dubai får man inte ha fläskfärs i pannbiffen om dessa ska med till skolan som lunch. Aja baja…… Men idag blir det en blandning av blandfärs och oxfärs. Det blir Leif Mannerströms pannbiffar. Jättegoda biffar. Mumsiga! Biffarna jag lagat idag stannar i Sverige. Punkt slut.

Om jag förstått det hela rätt så har Leif Mannerström utsetts till kockarnas kock tre gånger. Det kan jag förstå när jag lagar mat utifrån hans recept.

Ibland kan jag bli både sur och besviken när jag läser recept på matbloggar. Varför inte tala om varifrån receptet kommer, vem som är mamma/pappa till receptet. Istället för att underförstått få mig att tro att bloggarna ifråga kommit på receptet själva. Nu anklagar jag definitivt inte alla matbloggare, men det finns en del som jag tycker jobbar på det sättet. Sedan klappar jag alla matbloggare på ryggen som ”kokar ihop” egna recept. Fortsätt gärna med det. Det inspirerar alla oss andra.

Jag har ett annat recept på pannbiff än dagens läckra biffar. Det är ett recept som jag kombinerat med ett annat recept från Mannerström när det gäller köttfärssmet. Jag har kryddat på med lite av mina favoriter. Lägger upp det här på min blogg, nästa gång jag gör köttbullar eller pannbiff.

Dagens recept är till 100 procent från Leif Mannerström.

Nu tror jag att det finns nästan lika många recept på pannbiff som det finns matlagare. Var och en har sitt eget recept, vad det gäller ingredienser och kryddning. Om det tror jag vi kan vi vara överens. Var inte rädd för att prova något som avviker från det som är ditt eget recept. Prova Mannerströms recept. Du blir inte besviken.

Jag har förstått att Leif Mannerström är väldigt förtjust i ansjovisspad när han gör köttfärssmet, som en riktig smaksättare. Många matbloggare har anammat detta i sina recept, även om man inte nämner Mannerström som "pappa". För ansjovisspad  har man ju alltid i kylskåpet!? Eller hur??

Håll till godo… här kommer receptet på dagens middag:

https://www.koket.se/leif-mannerstrom/varmratter/kott/mannerstoms-pannbiff-med-lok/