Pannbiffar kan kryddas och smaksättas på många sätt. Här kommer en variant, om du vill avvika lite från de vanliga pannbiffarna.

Ingredienser: Valfri färs, äggula, pressad eller mosad potatis, rikligt med örter av olika slag antingen torkade eller färska, kryddpeppar, örtsalt och svartpeppar.

Om du utgår från 500g färs är det lämpligt med en äggula och en mosad normalpotatis, vill du använda ströbröd uppsvällt i grädde är det nog ganska lagom med 3-4 matskedar. Mängden kryddor beror självklart på den egna smaken. Viktigt är att köttfärs och övriga ingredienser blandas ordentligt. Använd gärna en charkhandske på ena handen när du blandar, då tycker jag att det blir riktigt bra.

Potatis, morötter och rårörda lingon med lite gräddsås går inte heller av för hackor till biffarna.

Prova gärna att tillaga pannbiff med dina egna favoritkryddor!