Pannbiff är inte en alltför ovanlig rätt i de svenska hemmen. Pannbiff eller köttbullar tycker jag i stora drag är samma sak, skillnaden är formen på köttfärsen. Dessutom går det lite fortare att tillaga pannbiff, jämfört med en laddning köttbullar.

Gott att äta till är potatismos, brunsås, stekt lök och rårörda lingon eller lingonsylt.

Variation förgyller ofta tillvaron. I det här fallet moset:

Rekommenderar att pröva att göra mos på 1/3 vardera av potatis, sötpotatis och palsternacka. Tänk potatismos men laga ett gott mos av potatis, sötpotatis och palsternacka. Det är en god smakkombination. Något som är gott att tillsätta till de flesta former av mos är antingen en äggula eller några matskedar crème fraiche. Prova!

Nyupptagen potatis och palsternackor fyller butikernas hyllor. Så här på hösten går det att fynda palsternackor. Lite svårare är det att hitta nyupptagen svensk sötpotatis. Hittar man den har den oftast ett högre pris än den importerade. Oftast kommer den till Sverige från USA. Även sötpotatis från östra Europa har jag sett i hyllorna, då har det varit från Bulgarien.

I Sverige har det börjat odlas sötpotatis som klarar vårt klimat. Vi får hålla tummarna för att det slår väl ut och att det kommer att bli vanligt med svensk sötpotatis. Det sägs att även blasten från sötpotatisen går att äta som en grönsak, till skillnad från våra vanliga svenska potatisar. Även det känns spännande. Vi får se var det slutar. Är du intresserad av sötpotatis kan du kolla här: https://landetsfria.nu/2019/nummer-16/svenska-lantbrukare-odlar-sotpotatis/

Min favorit när det gäller att blanda färs tycker jag du ska prova. Följ länken och du finner min absoluta favorit: http://huslivsstil.se/hemma-hos-lilian-mannerstrom/ Receptet innehåller ansjovisspad, är förmodligen inget som tillhör vanligheterna i kylskåpet, saknas det går det mycket väl att utesluta. Det blir fantastiskt gott ändå. Men en extra kick med ansjovisspad.

Oavsett om du ska tillaga köttbullar eller pannbiff så är receptet en höjdare!