Visst tycker du som jag att riktig svensk panbiff med lök är gott? En enkel läckerhet som kan serveras med potatis eller potatismos. Ska det serveras potatismos föredrar jag en mos kokt på sorten King Edward, som är mjölig. Om det inte ska göras mos tycker jag mest om fasta potatissorter. Mos tycker jag smakar som bäst med riktigt smör och mjölk utvispat i moset och sedan ska det kryddas med vitpeppar och örtsalt. Det är min smak. Till potatismos och pannbiff älskar jag steksky som späds med en skvätt grädde.

Som du kanske vet gillar jag att försöka hitta på lite variationer på den svenska husmanskosten. Därmed inte sagt något illa om vår husmanskost, och inte minst pannbiff. Ibland kan det vara kul med något som avviker från det vanliga.

Dagens pannbiff:

500g skinkfärs, lite skorpmjöl ”uppsvällt” i mjölk, svartpeppar, vitpeppar, dijonsenap, HP-sauce, srirachasås, äggula, kryddpeppar och örtsalt. Tillsatte även lite hot sauce powder. Ville ha pannbiff med styrka!

Det blev smakrika biffar som har en annorlunda smak jämfört med våra svenska pannbiffar. Gott blev det, nästa gång blir det traditionella pannbiffar. Då menar jag inte att dagens biffar var fel på något vis. Men äkta svensk husmanskost ska hållas vid liv.