Efter fem dagar i Prag längtar jag och min fru efter fisk. Inget fel på maten i Prag, tvärtom! Fisken tyckte inte vi verkade delikat. Nu fick det bli fisk när vi kom hem.

Såsen: Grekisk yoghurt, lite majonnäs, pressad lime från en halv lime. Dill. Jag använde tre msk "fuldill"(frusen dill). Rom? Råkade ha en burk i kylen, tog ett par matskedar. Romen kan uteslutas, tillför inget.

Torsken: Efter ett tips från min äldste son som är mångårig kock på en liten ort i Norge så lägger jag alltid fisken i saltat vatten en stund, innan jag börjar jobba med den i kokkärl, ugn eller stekpanna. Vattnet ska smaka saltvatten. Han är super, och kan inte bara laga fisk.Blir det för salt så tillför lite socker. Panerar fisken på det enkla sättet, vänder den i vispat ägg och sedan i skorpmjöl och lite rågmjöl, blandat. Det är mitt sätt.

Citron, spenat och potatis: Inget att orda om.