Sej är en fantastisk fisk. Kanske lite underskattad i vårt land. Jag säger inte att det är så, mer en känsla jag har. I norska Skarnsundet har jag med egna ögon bevittnat om den goda tillgången på denna fisk. Jag har sett fritidsfiskare som varit ute på fiske med båt som kommit och burit plastbackar fulla med stor och rejäl Sej. Det är så man förvånas och får stora ögon över att se detta. Kan man verkligen fånga så mycket fisk med spö? Så tänkte jag. Förvånad, trots att jag själv fiskat mycket i både insjö och hav i Västsverige.

Om du har fiske som intresse och kan tänka dig att åka till Norge vill jag rekommendera Skarsundet, inte för att jag fiskat där själv, jag har upplevt omgivningen och med egna ögon sett fritidsfiskarnas enorma fångster.

http://skarnsundet-fishing.com/

Nog om detta. Som jag skrev inledningsvis så är Sej en fantastiskt god fisk. Dagens middag:

Panerad sej. Paneringen gjorde jag genom att först vända sejfilébitarna i vetemjöl, sedan i ägg och till sist skorpmjöl.

Stekte i stekpanna.

Som sås: Yoghurtsås med dill, kapris, en riven vitlöksklyfta och lite svartpeppar.

Potatismos.

Nykokt rödbeta.

En bit citron.