Min fiskhandlare har börjat med något som kallas "veckans fisk". Kanon tycker jag, veckans fisk har i mina ögon riktigt bra pris. Det är nog inte bara jag som tycker det. Fiskhandlaren berättade för mig att en sort som normalt säljs i 25-30 kg såldes under "veckans fisk" i långt över 200 kg. Bra för oss konsumenter att "veckans fisk" hamnat på agendan.

Denna vecka var det koljafilé. I min smak en mycket god fisk. Vad gör jag av koljafilé?

  • Panerad och stekt filé får det bli!
  • Salta fisken ordentligt och låt saltet dra in i fiskköttet

  • Panera fisken i mjöl som smaksatts med någon god krydda, sedan i ägg och sist i skorpmjöl
  • Stek någon minut på varje sida
  • Håll fisken varm
Mos
  • Potatis
  • Pepparrot efter smak. Använd gärna pepparrot från burken jag skrivit om ett antal gånger
  • Mjölk, rumsvarmt
  • Rumsvarmt smör
  • Finrivet skal och saft från citron
  • Salt och vitpepper
  • Någon nypa socker är inte fel för att låta pepparroten träd fram
  • Moset gör du på vanligt vis, stöt och vispa
Sjögrässallad gjorde jag så här, den här gången
  • 10 g torkat sjögräs som fått svälla i 1 l vatten 10 minuter. Skölj sjögräset innan du ska låta det svälla
  • En dressing är ett måste om sjögräs ska serveras:
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk sherryvinäger
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk olivolja, smaksatt med chili
  • 1 nypa strösocker
  • Kram ur sjögräset när det fått svälla
  • Lägg i en skål och klipp i mindre bitar
  • Häll över dressingen och blanda ordentligt
  • Garnera med jordnötter 
Det här är en av alla fiskmiddagar i min smak!