Ryggbiff och majskolvar på grillen. Morot från knippe och vitkålsblad i sjudande vatten på spisen. Tzatziki, och en sås till grillat kött i en liten såskastrull. När det är klart blir det en god middag.

Ryggbiff och majskolv

  • Färsk hängmörad ryggbiff i skivor och förkokt majskolv på grillgallret. Salt och peppar på biffen, stänk gärna över lite Worcestershiresås på ena sidan av biffarna och låt det dra in tillsammans med saltet
Morot och vitkålsblad
  • Dela morötter på längden och låt dessa koka upp i saltat vatten tills de börjar kännas mjuka
  • Ställ kastrullen åt sidan lägg ner vitkålsblad. Låt grönsakerna ligga kvar i det varma vattnet tills det är dags att äta, locket på. Ett durkslag eller sil där kål och morötter kan rinna av innan det är dags för tallriken är inte fel
Tzatziki
  • Strimla slanggurka grovt, lägg ner i en sil, salta och låt dra i 15 minuter, krama ur vattnet som gurkan släpper ifrån sig
  • Blanda grekisk yoghurt, salt, svartpeppar och finriven vitlök
  • Dags att tillsätta gurkan och röra om
  • Gott att dippa grönsakerna i
Sås till köttet
  • 1 riven eller pressad vitlöksklyfta 
  • 3 dl ketchup
  • 3 msk råsocker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 kryddmått cayennepeppar
  • Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda 20 min. Rör om då och då. Såsen kan serveras varm eller kall
  • Gott att dippa köttbitar i såsen
En köttbit från grillen tillsammans med grönsaker och såser känns som lite lyx i tillvaron !