Det är bekvämt att tillaga allt på grillen som sedan ska läggas på tallrikarna tillsammans med någon sorts kall sås. Ibland kan jag tänka som så: Vad ska läggas på grillen tillsammans med köttet så att slipper springa in i köket?

Här kommer några förslag som jag tror går hem i de flesta läger:

  • Grillade skivor av fläskkarré. Jag bankar gärna ut karrékotletterna varsamt.  En kryddning som jag tycker om är att blanda finkornigt havssalt med rökt paprikapulver, en gnutta timjan och mald svartpeppar
  • Köper gärna frusen benfri karré och låter kötthandlaren såga den i bitar i en tjocklek jag vill ha. Bara    att styckfrysa när jag kommer hem. Tycker att kotletterna blir finare när de sågas frusna

Grillade tillbehör:
  • Kokt kall nypotatis som läggs på grillen
  • Delade tomater
  • Nyskördad vitkål i klyftor eller skivor
  • Förkokta majskolvar
  • Citronhalvor. Grillad citron ger en lite rundare och sötare smak. I min smak passar det bra att pressas över alla former av grillat kött
Kall sås
  • Gör det enkelt! Grekisk yoghurt, någon matsked majonnäs och chilisås.
Detta var några förslag som jag tycker är värda att prova, speciellt citronen.