Personligen lagar jag inte paj speciellt ofta. Då jag gör en paj använder jag mig ofta av en färdigköpt smördeg som innehåller smör och inte någon pajdeg som kallas "smördeg" men som har total avsaknad av smör. Jag gör på det sättet eftersom att baka paj inte ligger inom min intressesfär när det gäller matlagning. Genvägen är min väg!

Pajer, lagade från grunden tycker jag är väldigt gott och överlåter därför till min fru att baka paj. Hon är en virtuos då det gäller bakverk i olika tappningar. Hon har enkelt den rätta känslan och handlaget för bakverk. Jag räknar pajer i olika former till bakverk. Ett och annat bröd kan jag sno ihop, där går nog min gräns för bakverk. Sockerkaka och kanelbullar ingår också i min svär av vad jag kan tänka mig att baka. Bäst blir det om min fru gör det!

Den här pajen innehåller både broccoli, färsk dill och grönkål, mycket broccoli och lite mindre grönkål.

Från början är det här en paj med grönkål.  Finns inget som säger att grönkål inte kan blandas eller bytas ut helt och hållet. Pajen kan om du vill utvecklas till att bli en grönsakspaj där du själv väljer grönsakerna, olika sorter av lämpliga grönsaker.

Grundreceptet för pajen finns här:

https://www.arla.se/recept/gronkalspaj/ 

Paj är gott!