När jag tillagar jag oxrullader brukar jag använda mig av lövbiffar som inte är alltför tunna. De ska inte vara så tunna att man kan se igenom dem genom fibrerna. 

Rulladerna ska naturligtvis fyllas med något gott innan de rullas ihop. Vad som är fyllning tycker jag inte det finns några regler för, gör en fyllning som du tycker verkar god. Ett förslag att bara använda färskost som är smaksatt. Det gör det hela ganska enkelt.

Nu ska det lagas oxrullader!

Jag för min del börjar alltid med såsen då oxrullader står på programmet:

  • Blanda 2 dl mjölk och 2 dl grädde med 2 msk Kikkomansoja, 1 msk kinesisk soja, mald svartpeppar, 1 nypa torkad timjan och 1 msk Worcestershiresås
  • Du behöver inte koka upp såsen. Gör den i en skål och ställ åt sidan
  • Såsen är lämpad för 4 rullader
Nu till dagens fyllning och rulladerna:

  • Hacka färska champinjoner och gul lök väldigt fint
  • Fräs i en stekgryta med olja. Krydda med salt och mald vitpeppar
  • Svamp och lök som inte går åt till rulladerna kan du servera på tallrikarna
  • Lägg ut lövbiffarna på ett smörpapper eller bakplåtspapper. Ta det du har!
  • Bred ett lager dijonsenap på varje lövbiff
  • Fördela svamp och lök mitt på biffarna
  • Rulla ihop och fäst ihop rulladerna med matlagningstandpetare. Jag tar 3 på varje rullad så att de håller ihop
Tillagning av oxrulladerna
  • Bryn rulladerna i en stekgryta någon minut Olja och smör är att föredra, tycker jag
  • Häll på såsen som jag föreslog skulle göras som inledning
  • Sätt locket på grytan och låt småsjuda i cirkus 45-50 minuter
Potatismos till oxrullader är ett förslag, ett annat är kokt potatis och ett tredje blir ugnsrostade potatisklyftor. Ta det som känns bäst för dagen!
Något annat jag tycker om till oxrullader är rårörda lingon och några tjocka skivor av mina egna saltgurkor. Saltgurka från matbutiken är självklart också gott. Lingonsylt från butiken är inte heller så dumt.

Glöm inte att ta bort tandpetarna innan du lägger upp dina oxrullader!