Fyllda oxrullader är ett fantastiskt sätt att använda lövbiff. Lövbiff är skivor utskurna från innanlåret på ett nötdjur. Om du har möjligheten att handla lövbiff över disk tycker jag du ska be att få lite, lite tjockare skivor än de som är förpackade. Ingen utläggning behövs om det, du vet precis som jag hur de många gånger ser ut. Lite väl tunna, kan jag tycka.

Att göra rullader ger mycket mer än att enbart steka på lövbiffarna och sedan servera dem. Tillagningen tar förstås lite längre tid men resultatet brukar bli gott. Vad biffarna fylls med tycker jag inte det finns något regelverk för. Huvudsaken är att du själv tycker det blir gott.

Oxrulader 

  • Lövbiff, räkna med ett par stycken per person
  • Smaksatt mjukost, jag använde en ost med örter och vitlök
  • Tärnad bacon
  • Placera lövbiffen på ett ark smörgåspapper
  • Blanda mjukosten med tärnad bacon
  • Salta och peppra lövbiffen
  • Bred ut ostblandningen på köttet
  • Rulla ihop lövbiffen och fäst med tandpetare så att de inte ska falla isär
  • Bryn rulladerna i smör och olja så att de får fin färg. Använd gärna en järngryta
  • Häll på vatten så att det täcker, tillsätt en eller flera buljongtärningar
  • Koka upp och låt sedan grytan puttra i en timma
Gott att äta till rulladerna är potatismos, grönsaker och självklart skyn som oxrulladerna puttrat i.