Oxkind

 Oxkind

En detalj som blivit vanligare på senare år. Kinden är en hård muskel som kräver lång tillagning, räkna med många timma i ugnen Men tålamod lönar sig, efter kokning är köttet riktigt saftigt och mört.


Oxkind är ett otroligt mört kött, kanske inte så konstigt med tanke på vad dessa djur ägnar sig åt på dagarna.

Att tillaga oxkind är inga konstigheter, lite tålamod måste man ha. Jag tillagar oxkind så här:

Putsar köttet

Gnider in kinderna (inte mina egna) med kryddor. Vilka kryddor som man vill använda är upp till var och en

Tillagar 4 dl grönsaksbuljong och häller detta i en järngryta. Rött vin går också bra. Eller en blandning

Lägger köttet i buljongen

In i ugnen på 100 grader i ca 10 timmar

Färdigt!

Provade även något nytt som jag läste på en annan matblogg. Stekta blomkålsblad. Inte alls dumt.

Perfekt med en kall sås en varm sommardag. En enkel sås som jag tycker om. Matlagningsyoghurt, svartpeppar, hackade jordnötter och sweetchilisås.

Så fick även de sista saltgurksbitarna från förra året slinka med. Imorgon blir det inläggning av nya.

Salladen inget märkvärdigt. Färsk vitkål, nyplockade tomater, färsk gurka och spetspaprika. Dressingen också den enkel. Kallpressad rapsolja, örtsalt och rödvinsvinäger.