Morads Chark      

Jag har skrivit om det många gånger, att vi har en helt fantastisk charkbutik i närområdet, med fina köttvaror. Det är vi otroligt tacksamma för av fyra skäl:

1.       Trevligt och kunnigt bemötande

2.       Färska fina varor

3.       Mycket bra pris på ox-kalv-kyckling och lamm

4.       Närproducerat kött

Bor du i närheten av Kristianstad rekommenderar jag Morads Chark vid Rödaleds kiosken.

Idag var vi där och handlade, som alla andra veckor. Idag 4 hg lammrostbiff, 2 st kycklingbröstfiléer med ben, 5 hg nymald kalvfärs, ett fack ägg. Summa summarum 196 kr. Slå det som den som kan utifrån de fyra punkterna ovan.

Det är inte lätt att för gemene ”man” att ha en sådan fantastisk butik som vi har. Bevisligen är det så att matkedjor av diverse slag tar ut överpriser för sitt kött. Egentligen borde kedjorna ha lägre priser genom massinköp, så är det inte. Det går att tjäna stora pengar på mat. Då tar kedjorna tillfället i akt.

Nu finns det andra som tjänar ännu mer pengar på mat. Jag har varit på Östermalmshallen i Stockholm två gånger i mitt liv, FÖRSTA OCH SISTA GÅNGEN SAMTIDIGT.

Min svärson spelade hockey i Gnaget och jag hälsade på min dotter och svärson. Erbjöd att bjuda på något eget tillagat.

-          - Vi går till Östermalmshallen, sa jag. Och så gjorde vi när svärsonen var på träningspass i AIK.

I mina spenderarbyxor sa jag: ”Fyra skivor entrecote”. Visst blev det fyra skivor. 600 kr!!! Så var det att handla på fina gatan några år in på 2000-talet. Köttet var inte bättre än något annat, bara dyrt.

En anekdot i köttsammanhanget, ändå en lärdom. Undvik fina gatan, du blir bara besviken och plundrad.