Såg en serie tv-program med Michel Roux Jr, kock med flera Michelinstjärnor i bagaget. En i mina ögon sympatisk och ödmjuk person med förmågan att lära sig nya saker av många andra kockar som inte rönt samma framgångar som han men som ändå är skickliga matlagare på sina mindre restauranger.

Frånsett kokeriet snappade jag upp ett enkelt förvaringstips från Michelinkocken. På sin sommarkrog, beläget i en lada som inretts smakfullt förvarades bestick i färgglada konservburkar utplacerade på borden.

Bra idé om man under sommaren har möjligheten att sitta och spisa i ett uterum, lusthus eller inglasad balkong. Det blir inget springande med bestick när maten ska serveras. Besticken finns alltid på plats!

Jag tog med mig idén till lusthuset här hemma. Nu behöver det inte vara festbesticken som tar plats i burkarna. Plockade helt enkelt i ihop lite gott och blandat som egentligen annars inte används speciellt ofta vid matbordet hemma i köket.

Jag tycker om idén och förmedlar den gärna.