Var i Alingsås för några dagar sedan tillsammans med min fru. Till saken hör att vi tidigare bott i denna lilla stad en kortare tid. En trevlig stad på alla sätt och vis. Som en parentes fyller Alingsås 400 år 2019.

När vi var där slog det mig att jag läst om ett litet lokalt bryggeri, Alingsås Bryggeri. Läste om det på webben: https://torbjornstips.se/alingsas-bryggeri-cafestadens-fagel-fenix/

Jag tycker om öl och provar gärna öl från mikrobryggerier. Här nere i Skåne har vi en hel del sådana. Men jag vill nog ändå påstå att öl från Alingsås Bryggeri det var den bästa öl jag smakat. I allmänhet tycker jag inte om IPA, nu tycker jag om IPA om den kommer från Alingsås Bryggeri.

Hur fick jag då tag i öl från Alingsås Bryggeri? Jo, på Systembolaget i Alingsås. Det som är dåligt är att deras öl inte ingår Systembolagets beställningssortiment. Riktigt dåligt, tycker jag.

Har du vägarna förbi Alingsås tycker jag du ska ta en tripp till Systembolaget i denna stad och köpa riktigt gott öl. När vi var där fanns det fem olika ölsorter att välja på.

Är du intresserad av lokalt öl från Alingsås rekommenderar jag bryggeriets hemsida:

http://www.alingsasbryggeriab.se/