Vårrullar tillsammans med tomater, basilika och thailändsk sweet cilisås är mums. Vårrullar kan fyllas med många goda fyllningar. Heta, medium eller milda i smaken. Grönsaker av olika slag som blandats eller varför inte köttfärs. Förslagen kan mångdubblas.

 Det viktiga är att steka ihop det som ska utgöra fyllning.

 Dagens fyllning är finstrimlad spetskål och finrivna morötter blandade med färsk gul chili och riven vitlök.

 Vi besökte en tomatodling under dagen och köpte med oss en massa olika sorters nyskördade tomater, basilika och färsk chili. Som sagt, gott till vårrullarna.

 Vårrullar är enklast att göra av filodeg som du köper färdig i din butik. Det är inte heller nödvändigt att fritera vårrullarna. Går otroligt bra att tillaga i ugnen. Du slipper frityrstänk, risken att bränna dig och att det börjar brinna om du är oförsiktig. Och inte minst, problemet att göra dig av med oljan. Förutsätter att du inte häller den i avloppet!!

 Så här kan du göra egna vårrullar:

 Sätt ugnen på 225 grader.

Vik filodegsarken på mitten så att arken blir dubbla. Lägg ca 1 dl fyllning längst ner på kortsidan av varje ark, vik in kanterna och rulla ihop till en rulle. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla med olja. Grädda i övre delen av ugnen tills de fått fin färg, ca 10 minuter.

 Välj en fyllning till vårrullarna som du gillar!

 Om du tycker om tomater och har vägarna förbi Varberg vill jag verkligen rekommendera att besöka:

www.warbergtomateria.se

NI FÅR SKYNDA PÅ, SÄSONGEN ÄR SLUT OM TRE VECKOR... MEN DET KOMMER EN NY SÄSONG