När det finns gott om färdigkokt överbliven eller planerad nypotatis brukar jag gärna göra den här rätten. Det kan låta väldigt simpelt med stekt nypotatis, falukorv och tomater. Låt vara att det kanske är så, jag tycker om det samtidigt som det väcker sommarminnen från långt bak i tiden. Därför tillagas tomater, falukorv och potatis var för sig. Att tillaga det som en pyttipanna går lika bra om du vill det. För mig handlar det om att göra en nostalgitripp därför blir det så här:

  • Stek nypotatisen och håll den varm i ugnen
  • Skiva och stek falukorven och håll den varm på samma sätt
  • Skiva tomater och stek i smör olja. Tomaterna får gärna bli lite såsiga
Det här är enkelt och passar bra som semestermat om du väljer att laga egen mat. Det går fint att byta ut falukorven mot stekta ägg.

Finns det inte tillgång till ugn på semestertrippen smakar det gott även om det skulle bli lite "fesljummet".