Jag har skrivit om det innan och gör det igen. Ta vara på nypotatisen så länge den finns! Olika former av nypotatis är alltid gott. Enbart kokta, stekta, i en potatissallad, ugnsrostade eller tillagade på något annat vis.

När grillning står på programmet vill jag rekommendera potatis från ugnen. Här kommer en variant av ett recept från Kikkoman, tillverkarna av den riktigt goda japanska sojasåsen.

  • 1 kg skrubbad och kokt nypotatis
  • Värm ugnen till 250 grader
  • Bryn 100 g smör i en kastrull
  • Ta av kastrullen från plattan
  • Tillsätt 2 msk japansk soja smaksatt med saften från 1 citron eller 3 msk Ponzusås. En smaksatt soja från Kikkoman
  • Lägg potatisen i en ugnsform och tryck till dem lite lätt med en gaffel
  • Häll över det smaksatt smöret
  • Smula fetaost och havssalt över potatisen
  • Tillaga i mitten av ugnen tills potatisen får en krispig yta, 20-25 minuter
  • Servera potatisen med grovskuren färsk dill
Jag vågar lova att detta är gott till grillad ryggbiff eller entrecote.