Premiär för svensk nypotatis. Denna ädla knöl kräver något annat gott på tallriken. Det blir fisk, dock ej matjessill denna gång. Tids nog kommer den att intas med nypotatis. Istället blir det färsk torskfilé tillsammans med chilimarinerade räkor.

Torsk

  • Rimma fisken i saltlag. 1 l vatten och 1/2 dl salt. Drygt 30 min. Torka fisken med hushållspapper
  • Värm ugnen till 150 grader
  • In i ugnen
  • Ut ur ugnen då torskfilén har en innertemperatur på 48 grader
Marinerade räkor
  • Tina frusna skalade räkor
  • Hacka mycket dill
  • Finhacka en eller flera vitlöksklyftor
  • Blanda dill och vitlök med chilisås av ketchuptyp
  • Nu till det som kommer att göra en marinad med sting! Smaksätt med srirachasås. Här är det du som väljer styrka på marinaden
  • Blanda ner räkorna och låt stå i kylen 1 timma eller längre
Det brukar sägas att alla goda ting är tre. I det här fallet nypotatis, färsk fisk och marinerade räkor.