När jag tittar på närbutikens pris på nypotatis får det mig nästan att tro att det är midsommarveckan. Under en tia/kg samtidigt som fjolårspotatis kostar mer.

Närbutiken har inte nypotatisen som ett lockpris utan det bara är att så är priset. Sedan tar faktiskt stadens matkedjor tre gånger så mycket eller ännu mer. Skandal!

Huruvida det ska kallas ”färskpotatis” eller ”nypotatis”, det kan vara en tvistefråga.

Lite fundering från min sida:

Vilken benämning som används tror jag inte har en dialektal förklaring utan mer vad man bestämt sig för att det ska heta. Potatisen har helt enkelt döpts en gång av någon i olika delar av vårt land. Däremot tror jag….. jag tror bara, så kan man dra ett streck vid Drakabygget, en bit från Örkelljunga. Där Skåne lämnas bakom ryggen och steget tas in i Halland, där byter potatisen namn. Från nypotatis till färskpotatis. Kan det vara så? Kanske en fråga för Fredrik Lindström att reda ut

Oavsett vilket, ät ”nypotatis” eller ”färskpotatis” så länge du kan. Starta nu!