En snabb och enkel fiskmiddag:

Färdigrökta makrillfiléer. Smält lite smör och ringla över filéerna. Ställ in i ugnen 150 grader. Lovar dig att det nästan blir som nyrökt fisk. Tänk så här: När det smälta smöret smält in i makrillens kött, då är det dags att servera. Lite smält smör blir självklart kvar på den rökta ytan. Servera och njut!

Örtagårdsås: Jag brukar blanda grekisk eller turkisk yoghurt med olika örter, riven vitlök, lite dijonsenap, salt, vitpeppar och några droppar Tabasco. Om du vill kan du blanda lite majonnäs i yoghurten eller bara göra såsen med enbart majonnäs. Allt efter smak.

Potatis och grönsaker passar bra till fisken. Kokt potatis och en sallad med romansallad, tomat och fänkål smaksatt med olivolja och flingsalt är en liten rekommendation.

Enklaste fiskrätten jag vet. Prova om du gillar rökt fisk!