Egentligen behöver jag inte skriva att jag är förtjust i stekta nudlar tillsammans med grönsaker och kött av något slag. Har ju gjort det flera gånger tidigare.

Eftersom det är en favorit kommer här ett enkelt sätt på att tillaga en smakfull nudelmiddag.

Sås

Oftast använder jag enbart japansk soja när jag tillagar en rätt med äggnudlar. Nu blir det en sås med lite fler ingredienser och ganska stark smak

  • 2 msk kinesisk soja
  • 3 msk japansk soja
  • 0,5 msk rödvinsvinäger
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk flytande honung
  • 1,5 msk srirachasås 
  • 3 msk sweet chilisås
  • Blanda allt i en mixer eller minihackare

Äggnudlar

  • Koka äggnudlarna enligt förpackningen
  • Häll av i durkslag och skölj nudlarna i kallt vatten så att de inte klibbar
  • Låt ligga kvar i durkslaget
Kycklingfilé
  • Stek antingen lår- eller bröstfilé
  • Salta och peppra
  • Dela i lagom bitar
Grönsaker
  • Du kan med fördel använda frusna grönsaker. Ta det du har i frysen
  • En eller flera färska paprikor kan också användas tillsammans med de frusna grönsakerna
  • Stek grönsakerna
Sås, nudlar och kyckling
  • Blanda nudlar och kyckling med grönsakerna
  • Häll över såsen
  • Stek på en stund tills allt är varmt
Svårare än så här behöver det inte vara om du tycker om äggnudlar.