När man kommer hem från en dag som varit en äkta ”pensionärsutfärd” från tidig morgon till tidig kväll vill jag gärna laga en middag som går fort. Inte för att jag och min fru är utsvultna efter dagen men middag måste vi ha, så är det bara.

En pastarätt passar som hand i handske! Detta är en rätt som vem som helst kan tillaga på kortare tid än en halvtimma. Middagen funderade jag och min fru ut på hemväg i bussen.

I stora drag gör du så här:

Koka upp vatten till pastan. När vattnet kokat upp tillsätt din pasta, salta rejält innan pastan hälls i.

Ta en lämplig gryta, typ traktörpanna, fräs färsk svamp antingen någon sorts champinjon eller portabello. Fräs även lite strimlad spetskål tillsammans med svampen. Krydda med svartpeppar. När svampen och vitkålen börjar kännas klar är det dags att låta rejält med tärnat rökt fläsk åka ner i grytan. Fräs några minuter.

Några dl grädde bör nu åka ner i traktörpannan, smaka av med japansk soja och någon matsked HP-sauce. Använd gärna även andra kryddor som du gillar.

Med detta så är middagen klar.

Det är upp till dig vilken pasta du vill använda. Jag tog en av mina favoriter. Koka den pasta du tycker bäst om!

Denna enkla och snabba rätt gör nog att hela tallriksmodellen kommer med. Rätten toppas med lite skurna sockerärtor.

Kan det bli enklare? Du får en hel måltid på mindre än 30 minuter, beroende på vilken pasta du väljer.

Eftersom jag är pensionär och älskar god pasta skulle rätten kunna heta ungefär så här:

Pasta in pensione, Morgano, tror jag. Skit i vilket, gott var det och vi blev mätta.

På återseende imorgon, då blir det något annat som alla kan laga. Det blir svenska husmanskost.