Lammrostbiff är något som mina smaklökar faller platt fall för. Gott både på grillen eller att brynas i stekjärn och lagas klart i ugnen. Köttet är så mört, jag känner att marinering nästan är överkurs.

Så här brukar jag tillaga lammrostbiff i köket:

 • Sätt ugnen på 175 grader
 • Bryn rostbiffarna i ett stekjärn med smör
 • Krydda biffarna med svartpeppar, grovkornigt havssalt och blandade torkade örtkryddor. Krossa allt i en mortel
 • In i ugnen, räkna med 20 minuter om lammrostbiffen ska hålla en temperatur runt 60 grader
 • Låt köttet vila i en ren kökshandduk innan den hamnar på tallriken. Ca 10 minuter
 • Nu blev inte den här lammrostbiffen som jag önskat  mig. Trots tillagning efter konstens alla regler blev resultatet en seg köttbit. Kanske var det får och inte lamm jag köpt utan att ha vetat om det
Nu till min enkla sås
 • En av mina favoritsåser till ankbröst är apelsinsås av hemlagad apelsinmarmelad. Den såsen fungerar även utmärkt till lammrostbiff
 • Har du apelsinmarmelad, helst hemkokt, är det bara att klicka i marmelad i en kastrull och koka upp den, tillsätt lite vitvinsvinäger, smaka dig fram. Späd gärna med lite vatten. Nu har du en apelsinsås! Väljer du en marmelad i butikshyllan är mitt råd att välja en som har väldigt lite socker och sötningsmedel
Sötpotatis
 • Jag har fastnat i "sötpotatisträsket" och väljer denna potatis till lammrostbiff
 • Bara att skala och dela i klyftor och laga i ugnen tillsammans med lite olja
 • Salta med grovkornigt havssalt innan du serverar
 • Enkelt att tillaga, lite kortare tid i ugnen än vår vanliga potatis