I ett tidigare blogginlägg skrev jag om att det är bättre att köpa en bit fläskkött än att packa ner "grytbitar av fläsk" i kundvagnen. Du vet någorlunda vad du får om du köper en styckningsdetalj istället för ett paket grytbitar. 

Till min gryta:

  • 1 styck svensk "fläskytterfilé
  • Dela ner köttet i grytbitar
  • Fräs i smör och olja
  • Salta och peppra
  • Häll på lite vatten så att det täcker köttet
  • Tillsätt en eller flera buljongtärningar, helst med smak av grönsak
  • Låt gärna en halv citron sjuda med, det ger syrlighet
  • Koka upp och låt sjuda tillsammans med färsk morot
  • Sjud tills köttet känns färdigt
  • Blanda ner brysselkål
  • Smaksätt med HP-sauce och Przyprawa, om du har detta hemma. Om inte, använd andra kryddor du har försmak för
  • Innan det är dags att servera: Skölj färdigkokta röda linser och blanda ner i grytan
Nu är grytan med ytterfilén färdig att äta!