Nu blir det rökt fisk, lax som kommer från vattnen utanför Färöarna. Fisken rökt i Skåne. Riktigt gott vill jag lova! Stor skillnad jämfört med den norska odlade laxen. Lite om lax odlad vid Färöarna kan du läsa i ett tidigare inlägg:

 http://moggeboysmat.bloggo.nu/Odlad-lax-kan-man-ata-det---Ja-det-finns-ett-alternativ/ 

Köpte lite varmrökt lax på RÖKERIET och gjorde det enkelt för mig:

  • Dela laxen i lämpliga bitar, räkna med drygt 200 gram till varje portion. På RÖKERIET delar personalen det i lagom bitar om du vill
  • Några klyftade förkokta rödbetor är gott till fisken
  • Rör  ihop en sås med crème fraiche och pepparrot, några nypor finhackad dill gör det lilla extra. Du kan, om du vill,  även välja en sås med crème fraiche som blandas med citronsaft och dill.Ta det du tycker är godast
Riktigt gott!