Kålpudding har skrivit om flera gånger. Hur jag tillagar den efter min mors "undervisning" i barndomsköket kan du läsa här: http://moggeboysmat.bloggo.nu/Olika-satt-att-tillaga-kalpudding/ 

Förutom lingon är kokta morötter en bra kombination till en kålpudding. Vanligtvis kokar jag dem i saltat vatten till en passande konsistens. Nu har jag provat ett annat sätt för att få ännu mer sötma i morötterna. Enkelt och väldigt gott.

  • Koka upp 1 liter vatten tillsammans med 1 dl strösocker, 1 msk grovt havssalt och 1 stor klick smör
  • Skala morötter och lägg ner dem i kastrullen när vattnet kokar
  • Kok morötterna tills de har en konsistens med lite tuggmotstånd
Morötter kokta på det här sättet kan serveras till det mesta.

Glädjande att vi i vårt land är självförsörjande vad det gäller morötter. Tillsammans med tomater är morötter det vi handlar mest i grönsaksdisken. Kan tänka mig att importerade tomater är de tomater vi mest har att tillgå.