Finns det något i fiskväg som slår Skrei? Den enda nackdelen med skreitorsk är att den bara finns att tillgå en väldigt kort tid på året, ungefär mellan januari och april.

Det gäller att passa på innan säsongen är över!

Middag med skreirygg:

  • Salta fisken, välj den metod du tycker är bäst
  • Tillaga på låg temperatur i ugnen, 100-150 grader. Håll ett öga på skreiens innertemperatur, 48-52 grader kan vara ett bra riktmärke
  • Koka knippemorötter, som delats på längden
  • Blanda en dressing innehållande olja, hackad basilika, salt och peppar
  • Skiva rökt smakrik korv, gärna med chilismak
Servera allt på en och samma tallrik.

Du får snabba dig om du ska få tag på skrei - norsk torsk när den är som bäst!

Det här är det sista inlägget i raden på temat fisk. Naturligtvis blir det "fiskinlägg" även i framtiden.