Biff à la Lindström är gott, det går att efterlikna denna maträtt genom att använda samma ingredienser eller snarlika. Nu kan någon kanske tycka att varför efterlikna när vi har ett original. Det blir en bock i kanten, kanske. 

En variant av Biff à la Lindström

  • Blanda en köttfärssmet på ditt vanliga sätt
  • Hacka gul lök och stek den mjuk. Låt svalna och blanda ner i köttfärsen
  • Hacka saltgurka och kapris och blanda även det med köttfärsen
  • Sätt igång ugnen och värm till 175 grader
  • Smörj en ugnsform och tryck ut hälften av köttfärsen i formen
  • Skiva färska rödbetor med en mandolin och täck med ett lager ovanpå köttfärsen. Jag köper ICA:s färdigkokta rödbetor. Finns oftast bland grönsakerna. Ca 12 kronor för fem rödbetor
  • Tryck ut resten av köttfärsen ovanpå rödbetsskivorna
  • Laga klart i ugnen
Morotstzatziki
Gott att servera till varianten av Biff à la Lindström är en variant av traditionell tzatziki:
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 dl finriven morot
  • 1 dl grovriven slanggurka
  • 1 finriven vitlöksklyfta
  • Salt och peppar
  • Blanda ihop
Potatis
Finns många alternativ på potatis som kan serveras till maträtten:
  • Råstekt tärnad potatis. Om du har en matberedare med en skiva för pommes är ett snabbt sätt att köra rå potatis med skärskivan och sedan bara dela den i mindre bitar med en kökskniv. Det blir tärnad potatis. Kan det bli enklare?
  • Kokt potatis
  • Ugnsrostade potatisklyftor
  • Potatismos
Pressgurka
Några skivor pressgurka är inte fel. Du kan göra så här:


 Jag kallar den här rätten för "Köttfärskaka - nästan som Biff à la Lindström"