Det mesta går att lägga på grillen. Grillat kött och grillade grönsaker och sedan en typ av hummus att dippa läckerheterna i är något jag fastnat för.

Kött och grönsaker finns det inga gränser för. Bara att låta fantasin spela fritt.

Det går utmärkt att grilla:

  • Karré skuren i mindre bitar, ungefär som grytbitar
  • Paprika
  • Pak choi
  • Majskolv
  • Tomat
  • Allt kan träs på ett grillspett och grillas. Allt utan pak choi som grillas separat.
  • Andra alternativet är att grilla lite på spett och lite direkt på grillgallret
  • Vad du kryddar kött och grönsaker med är upp till dig. Jag kryddar allt med enbart örtsalt
  • Stjälkselleri ska du helst inte grilla, den blir seg. Servera den rå. God att dippa i hummus
Hummus
Oftast blandas kikärtorna med tahini som är en pasta gjord på sesamfrö, jag hoppar över det och gör på ett annat sätt.
  • 1 pkt färdigkokta kikärtor som sköljts i vatten
  • Kör kikärtorna och en riven vitlöksklyfta i en mixer eller matberedare tillsammans med 2 msk olivolja
  • Späd med vatten tills du får en önskad konsistens
  • Tillsätt gärna ett par matskedar nypressad citronsaft
  • Häll över i en skål eller liknande
  • Smaka av med Tabasco. Salt och peppar kan du hoppa över. Finns mycket smak i Tabasco
  • Låt gärna hummusen stå och dra till sig någon timma
" Hummus är en på olika sätt kryddad kikärtsröra som har mycket gamla anor i främre Orienten"
 ( Nedtecknat av Jan-Öjvind Swahn som var en av våra största auktoriteter på mat och kulturhistoria)