I morgon, fredag, 4 oktober då är det kanelbullens dag. Vem om inte min hustru har bakat kanelbullar. Hon är en riktig fena på att baka, allt från hallongrottor till skånsk kavring. Hon håller sig gärna i bakgrunden med sina goda bakkunskaper. Jag lägger ut lite av hennes bakning på min blogg. Hon här en egen rubrik i huvudmenyn ”Min fru bakar”. Hon bakar och har bakat mer än detta, fotar lite och lägger upp på bloggen.

Vi brukar inte uppmärksamma alla dessa speciella dagar som någon eller några uppfunnit. Däremot är det ok för mig att fira kanelbullens dag, kanelbullar med kaffe eller kall mjölk är suveränt.

Första gången vi ”firade” kanelbullens dag var i Alingsås 2012. Bullarna spisades av oss samt en leverantör av möbler från Svenssons i Lammhult. Tror inte möbelleverantören ätit så goda kanelbullar efter det, men det har jag!!

Det finns en ofantlig mängd av kanelbullerecept att tillgå på www. Välj ett där det är mycket smör och kanel till fyllningen. Gör som min fru kör smör, kanel och socker i matberedaren och sprid ut det tjockt över den utkavlade degen. Det blir smarrigt!

Undrar hur många blogginlägg det finns idag och imorgon om kanelbullar.