En gryta av nötkött. Du kan förslagsvis använda högrev eller fransyska.

Dela köttet i lagom bitar för en gryta. Bryn köttet runt om, salta och peppra.

Pudra över lite mjöl och tillsätt en flaska öl och 0,5 dl kinesisk soja. Späd med lite vatten om det behövs, så att det nästan täcker köttet.

Skala en gul lök och lägg den sedan i grytan, du behöver inte dela löken smaken av lök blir densamma. Du slipper dessutom leta lökbitar med hålslev. Tips från Tareq Taylor.

Tillsätt några matskedar svart vinbärsgelé eller en deciliter koncentrerad svart vinbärssaft. Det går lika bra med gelé eller saft av röda vinbär.

2 grönsaksbuljongtärningar och en hel röd chili som du delat. Det går även bra med Srirachasås.

Låt allt småkoka i någon timme, tills köttet känns mört.

Tycker du såsen blir för tunn kan du reda den med lite maizena eller vetemjöl som rörts ut i vatten.

Till grytan använde jag ½ kg fransyska.

Servera gärna med potatis och grönsaker. Jag gjorde en liten sallad samt lättstekt färsk vitkål. Om du vill byta ut potatis mot ris så går det jättebra.

Lycka till, om du tänker prova!