Matmuffins är gott när magen behöver lite mer än en vanlig "fikamuffins". Jag bakar det titt som tätt. Döm inte muffinsen utifrån rubriken "med lite gott och blandat". Det är inte godispåsen från Malaco som står på agendan. Nej, istället är det gott och blandat med bl.a soltorkade tomater, grekisk yoghurt och gräddfil.

Muffins med gott och blandat

  • Sätt igång ugnen, 200 grader
  • Blanda 7 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver och 1 tsk salt i en bunke
  • Ta en ny bunke och vispa upp 2 ägg, tillsätt 0,5 dl rapsolja, 2 dl grekisk yoghurt och 2 dl gräddfil och rör ihop
  • Vänd ner i bunken med med mjöl, bakpulver och salt
  • Hacka soltorkade tomater och färsk oregano. Blanda med sambal oelek eller stark, mycket stark thailändsk chilipasta med vitlök. Tänk nu på att det starka saker du tillsätter
  • Blanda ner i skålen med smet och rör om riktigt ordentligt så att alla muffins får lika smak
  • Använd en matsked och klicka ut muffinssmeten i pappersformar
  • Grädda i ugnen ca 20 minuter
Jag tycker att det fungerar utmärkt att variera matiga muffins med många olika ingredienser. Gå igenom kyl och frys och kolla vad just du tycker skulle funka.

Det går inte att misslyckas med muffins!